Barnets utvikling 1-2 år

Begynnelsen på det andre året markerer starten på en mer selvstendig fase for barnet ditt. Dette året vil hun kunne bevege seg rundt på egenhånd og lære å uttrykke vilje og følelser med ord. Erfaringsgrunnlaget har vokst, og ett-åringen vil lære å gjenkjenne følelser som lykke, frykt og sinne. Dette vil du etterhvert også se på hvordan barnet ditt uttrykker kjærlighet og omtanke for andre, gjerne gjennom lek med dukken eller favoritt-kosedyret.

I sitt andre leveår er barnet full av liv og energi, med bevegelighet og språk åpnes uendelig mange nye muligheter!
Med et energinivå på topp, trenger barnet ditt hjelp til å balansere aktivitet og ro og det er behov for å ta pauser innimellom.

Fra ett-årsalderen vil ord være mer viktig, nå skal ordforrådet bygges ord for ord. De føsrte ordene er ofte ting som er kjent fra barnets hverdag, fra lek og rutiner: Vaske seg, kle på, spise, leke med bil, og ikke minst dyr, som mange babyer er veldig opptatt av. Nå kan dere bruke tid på ord sammen - snakke, spørre, utforske! Mellom 1 og 2 år forstår barna tre ganger så mange ord som de selv kan si.
Hvis dere ikke er i gang allerede, er tiden nå moden for å innføre faste leggerutiner, et steg på veien mot en god nattesøvn. Det forutsigbare er viktig og gir trygghet. Avslutt en innholdsrik dag med en rolig lesestund!