Våre illustratører og forfattere

Felles for våre samarbeidende barnebokforlag er at de benytter seg av dyktige og anerkjente illustratører og forfattere, bli kjent med dem her!

Sandrine Lhomme
Sandrine Lhomme er både forfatter og illustratør. Hun elsker å leke med ord og å skape bilder ved å blande små elementer av papir, fotografier og stoffer. Hennes figurer, historier og illutstrasjoner er alltid fargerike. Etter å ha studert kunst, fullførte hun sine studier i kunsthistorie ved universitetet i Dijon, Frankrike. Hun deler tiden sin mellom sin jobb som website manager, illustratør og forfatter, i sitt hjem i Dijon. Sandrine har skapt det fargerike universet til barnebokserien om sneglen Snorre.

Elen Lescoat
Elen Lescoat er født i 1977. Hun har studert industridesign og har arbeidet 6 år som grafisk designer. Etter å ha blitt mamma, har hun fullt og helt konsentrert seg om illustrasjoner for barn. Hun har spesialisert seg på pasteller, men benytter seg også av en ulike digitale teknikker for å gi illustrasjonene flere effekter og detaljer. Bli kjent med hennes arbeid i boken Vidunderlige mamma - om mamma-kjærlighet sett med barnas øyne.

Orianne Lallemand
Orianne Lallemand benyttes i dag som forfatter av mange ulike forlag. Som bokelsker, deler hun tiden sin mellom å skrive, holde litteratur-workshops på skoler og biblioteker og sine fire barn. Hun er forfatteren bak flere av bøkene i den bestselgende bokserien Bisous Bisous, som beskriver kjærlighet og den viktige relasjonen til våre nærmeste.

Selma Mandine
Selma Mandine ble født i Hong Kong i 1973. Samtidig med at hun studerte kunst og fotografering, hadde hun en karriere som selv-lært barnebokillustratør. Siden hun flyttet til Frankrike i 2003, har hun fullt og helt dedikert seg til illustrasjoner og bøker for barn. Vi møter henne i den første boken i serien Bisous Bisous, med samme navn.

Angélique Pelletier
Angélique Pelletier studerte kunstfag med mål om å bli en illustratør. Hun har illustrert for flere franske forlag og magasiner.

Xavier Deneux
Xavier Deneux er en illustratør og forfatter som bor og arbeider i Paris. Han har studert kunst og jobber som grafiker, men har mer og mer spesialisert seg på illustrasjoner for de yngste barna. Arbeidet hans kjennetegnes ved få og rene linjer med klare farger, og han står bak salgssuksesser hos flere forlag. Han er blant annet skaperen av bøkene om den nysgjerrige kaninen Martin, en internasjonal bestselger gjennom flere bøker, som du også blir kjent med gjennom lillebok.no.

Frédérique Loew
Frédérique Loew bor i Montpellier og har tidligere laget naturdokumentarer og reiseskildringer fra hele verden for TV. Siden 2001 har hun ved siden av jobbet som forfatter av barnebøker, og har samarbeidet med bl. a illustratørene Xavier Deneux og Natahlie Choux.

Edouard Manceau
Edouard Manceau er en fransk illustratør og barnebokforfatter som jobber i Paris og Toulouse. Han har til nå utgitt et hundretalls barnebøker, og bruker mye tid på å reise og møte sine unge lsesere. Han sier selv at han foretrekker å jobbe med de yngste barna i barnehagealder.

Nathalie Choux
Nathalie Choux har studert kunst og industridesign i Paris. Hun er jobber som illustratør av barnebøker, i magasiner og reklame. I lilleboks bokklubb møter du henne blant annet som illustratør av KIDIDOC-serien, en av forlaget Nathans internasjonale flaggskip.

Amélie Graux
Amélie Graux er født i 1977 og har studert kunstfag i i Paris. Hun er illustratør og har en utgitt en rekke barnebøker sammen med ulike forfattere.
Bli kjent med barnebokforfattere og barnebokillustratører hos lillebok.no - den lille bokklubben for de minste: Sandrine Lhomme, Elen Lescoat, Orianne Lallemand, Selma Mandine, Angélique Pelletier, Xavier Deneux, Frédérique Loew, Nathalie Choux, Amélie Graux