Hva skal jeg gi i dåpsgave?

Spørsmålet har meldt seg for alle som har funnet en dåpsinvitasjon i postkassen. Hva er vanlig å gi i dåpsgave? Hvor mye skal dåpsgaven koste? Hva gir man i dåpsgave til en gutt? Hva gir man til en jente? Hvis man ikke har små barn selv, er problemstillingen enda mer vrien, da har man sjelden peiling på hva som gjelder for barna «nå får tiden».

Dåpsgave fra fadder

Som fadder ønsker man kanskje at dåpsgaven skal følge barnet gjennom livet, det skal være en morsom dåpsgave, en dåpsgave som er nyttig og som skiller seg ut positivt. Penger er en vanlig gave å gi, og blir aldri feil. Det kan hjelpe dåpsbarnet til å spare opp kapital til investeringer senere i livet. Men kanskje litt kjedelig? Smykker og sølv-ting av forskjellig art, krus, smykkeskrin, bestikk, bilderammer etc, er også populært. Det kan være et hyggelig minne fra barndommen og et minne om giveren når det tas i bruk senere i livet. Men kanskje litt vel tradisjonelt?

En investering i barnets fremtid som dåpsgave

Bøker står høyt på ønskelisten til foreldre når de blir spurt om hva de ønsker seg til dåpen. Med bøker innfrir du mange krav under ett:

  • Bøker er en nyttig gave som kan tas i bruk umiddelbart
  • Bøker kan tas frem igjen og igjen og har lang levetid
  • Bøker er en morsom OG fornuftig gave, å lese for barnet sitt er en investering som gir barnet bedre språkforståelse, større ord- og begrepsapparat og barnet har lettere for å lære senere i livet
  • Bøker er en rimelig gave
  • Bøker gir både barn og foreldre mange fine kosestunder sammen

Les mer om hvorfor du skal lese for barnet ditt her!

Dåpsgave til kr. 100 – 200

Kanskje er du en nabo som ikke er bedt i dåpen og som ønsker å gi en liten gave til den lille eller du ønsker å gi en liten gave fra en liten fetter eller kusine, da er bøker mellom kr. 100 og 200 passe.

Vi anbefaler Kjærlige kyss, kr. 169!

Denne nydelige boken er for-seg-gjort med mykt og polstret omslag og gjennomillustrerte sider. I boken forteller den lille gutten til bamsen sin om hvordan det er å bli kysset – av mamma, pappa, bestefar, bestemor – og hunden.

Kjærlige kyss, barnebok som passer 0-7 år

Dåpsgave til kr. 200 – 300

Er du en venn av familien, en litt «fjernere» slektning eller ønsker å gi en fysisk gave i tillegg til en konvolutt, kanskje? Da får du mye for pengene med en bok til mellom kr. 200 og 300.

Vi anbefaler Min første store billedbok, kr. 269!

Med denne boken kan dåpsbarnet trene på sine aller første ord og lære navnet på tingene som hun ser rundt seg i hverdagen. Mer enn 150 ord og 30 materialer til å ta og føle på. En bok som garantert tas frem igjen og igjen!

Min første store billedbok, barnebok 0-1 år og 1-2 år, ordbok, pekebok, faktabok, språkutvikling

Vi anbefaler også Mine små boksatter, kr. 275!

Mine små bokskatter er en liten skattekiste full av bøker! I den flotte bokboksen med magnetlukning, finner du ni mini-bøker hvor vi møter Bibi og kan lære ord fra hennes hverdag. Bøkene kan leses, stables, puttes, spilles og pusles. Mye moro for pengene!

Mine små bokskatter, en flott gaveboks med 9 bøker, barnebok 0-1 år, 1-2 år og 2-3 år

Dåpsgave til kr. 300 – 400

For denne summen kan du legge to bøker på gavebordet. En fin gave som tåler å skinne alene på gavebordet, eller en perfekt tilleggsgave sammen med et bankinnskudd, så har fadderbarnet noe å leke med mens pengene yngler på sparekonto.

Vi anbefaler bokpakke med designbøkene Farger og Tall, pakkepris kr. 349

Disse designperlene er illustrert av en av Frankrike mest kjente barnebokillustratører. Med sine enkle, uttrykksfulle og fargerike illustrasjoner for barn har han tatt verden med storm. I disse bøkene er sidene designet med relieffer, som sammen med tegningene gir en dobbel opplevelse, du kan telle dyrene samtidig som du kan føle dem med fingrene.

Pakke med to flotte bøker fra lillebok.no: Tall og Farger

 

Dåpsgave til kr. 400 – 1000

Dette prissjiktet er perfekt for å kunne gi bort barnets første bibliotek, en boksamling som dekker dåpsbarnets bokbehov de første årene. Er du fadder, tante eller onkel til dåpsbarnet er dette den vanligste gaveverdien. Med dette budsjettet, kan dåpsgaven bestå av et knippe utvalgte bøker som tilsammen blir en elsket gave, både for dåpsbarnet og foreldrene.

For rundt kr. 500 kan du få en fin pakke med bøker som passer for anledningen. Vi anbefaler dåpspakken vår med tre (elleve!) bøker til rabattert pris.

Dåpsgave - en bokpakke med barnebøker - en gave som gleder og varer lenge!

Les mer og bestill dåpsgaven til kr. 490 her!

 

Føler du deg enda mer spandabel, kan du sette sammen din egen bokpakke. For kr. 1000-1200 får du en fin pakke med alle bøkene dåpsbarnet trenger de første leveårene.

Ta gjerne kontakt for tilbud på en pakke her!

Vi anbefaler at boksamlingen består av noen av disse bøkene, her kan du velge ut etter eget budsjett:

Hvor er du, mamma kanin? kr. 229

Denne vakre og fargerike barneboken egner seg godt for de aller minste. I boken møter vi lille kanin som ikke kan finne mammaen sin. Vi blir med lille kanin rundt på gården for å lete etter henne. En søt liten fortelling, hvor vi blir kjent med dyrene på gården, hvor vi også blir introdusert for temaet adskillelse og følelser rundt det.

Barneboken Hvor er du, mamma kanin? passer for 0-2 år og de første lesestundene

 

Min store billedbok, kr. 289

En ordbok med over 200 ord for de minste som skal sette ord på verden rundt seg. Her blir du kjent med kaninene Martin og Mia. En praktfull bok i kraftig kartong med glansede sider, gjennomillustrert, bærehåndtak og med arkfaner som deler inn boken i temaer: Meg selv, hjemme, ut på tur og dyr.

Min store billedbok, barnebok 1-3 år, lære ordforråd, pekebok, språkutvikling

Martin leker og Martin i dyrehagen, à kr. 89 – kjøp begge for kr. 159!

2 små babybøker som er perfekte å holde og bla i for små lubne hender som trener på finmotorikken. Bli med kaninen Martin på lekerommet og til dyrehagen for å lære navn på leketøy og dyr! Favoritter for de minste!

Martin leker og Martin i dyrehagen, babybøker som er enkle å holde og bla i for de minste

 

På havets dyp, kr. 259

Denne spesielle barneboken har du ikke sett maken til – med sine fargesprakende illustrasjoner i midnattsblått, neon-oransje og glitrende sølv! Her blir vi kjent med livet på havets dyp, samtidig som det er en tellebok og en myldrebok.

På havets dyp er en anderledes barnebok fra lillebok.no med neonfarger og glitter, 0-2 år

Her får du enda flere boktips til dåpsbarnet!